Hayvancılık - Kurbanlık Hizmetleri
SIKÇA SORULAN SORULAR

Satın aldığım paket kurban  teslimatı ne zaman yapılacak?

Teslimat gününü Kurban bayramının 2. Günü 20.00’e kadar evinize teslim edilecektir.

Kurbanı sipariş veren kişi ile teslim alacak kişi farklı olabilir. Teslim alacak kişinin kurbanı satın alan ya da vekalet sahibi olarak belirtilen kişinin kimlik kartını ibraz etmesi gerekmektedir.
 

Kesim organizasyonu nasıl yapılır?

Kurbanlıklarımız bayramın birinci ve  ikinci  günü ilgili İl Müftülüklerinden din görevlileri eşliğinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Onay Belgeli hijyenik koşulların sağlandığı özel et entegre tesislerinde, veteriner hekimlerinin kontrolünde, profesyonel kasaplarca; Keskin et entegre tesisinde kesilecek, soğutma işlemi uygulanacak, parçalanacak, size özel etiketlenecek sizlere teslim edilecektir.
 

Destek almak ya da danışacağım konular için kiminle iletişime geçebilirim?

Kurban ile ilgili tüm bildirimlerinizi aşağıdaki iletişim kanallarımızdan bize iletebilirsiniz.

Telefon: 02223221010
 

Dini vecibelere ve hukuki sorumluluklara uyuluyor mu? Sağlık kontrolleri yapılıyor mu?

Kurbanlıklar; Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ ve vekalet yolu ile kurban alımı ve kesim organizasyonu kurul kararı ile beraber GTHB yönetmeliklerine uygun şekilde kesilerek parçalanır. Kurbanlarınızın vekaleti internetten sipariş verdikten hemen sonra sizi arayarak alınacaktır. Otomatik olarak alınmış vekalet yerine bizzat aranarak bu dini vecibenin vekaletini görevli arkadaşımız alacaktır.

Görevli veteriner hekimlerimiz kesim öncesi kurbanlıkların canlı muayenesini yaparak koçların ve danaların kurbanlık olma efsafına uygunluklarını kontrol ederek, kesim sonrası ise karkas ve iç organlarının sağlık muayeneleri yapacaklardır. Kurban derileri ise kesim salonunda hazır bulunan devlet kurumu yetkililerine teslim edilecektir.
 

Kurban etini nasıl dağıtmak gerekiyor?

Hz. Peygamber (S.A.S.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir.

 

Kurban Bayramı’nda hangi günler kurban kesilebilir?

Kurban Bayramı süresince kurban kesilebilecek zaman aralığı, 1.gün bayram namazından sonra başlar ve bayramın 3. günü gün batımıyla sona erer.

 

Kurban eti nasıl saklanmalıdır?

Her yıl yerine getirilen dini vecibelerimizden olan Kurban kesimi, KESKİN tarafından İslami kurallara ve gıda güvenliği şartlarına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Hijyenik şartlarda ve vekalet altında yapılan kesimler esnasında veteriner hekim, din görevlisi kesime nezaret ediyor.Eskişehir’de bulunan son teknolojiye sahip entegre et tesisinde, profesyonel kasaplarca hijyenik şartlarda kesimi gerçekleştirilen kurbanla, siz değerli müşterilerimize teslim ediliyor.

Protein açısından son derece zengin bir besin olan kurban eti, teslim alındıktan sonra mümkün olan en kısa sürede buzdolabına (0-4 C) yerleştirilmeli ve sakatatlar buzdolabında kırmızı etlerden ayrı muhafaza edilmelidir. Taze olarak tüketilecekse buzdolabında (0 -4 C) kırmızı et 4 gün, sakatat 2 gün muhafaza edilebilir. Etleri uzun süre saklamak isteyen tüketicilerimiz, derin dondurucularda (-18 C) en fazla 6 ay süre ile muhafaza edebilir.

Donmuş kırmızı etin çözdürme işlemi buzdolabında (0-4 C) sağlanmalıdır. Çözülme sonrasında beklemeden tüketilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.