Hayvancılık - Kurbanlık Hizmetleri
HAYVANCILIK

1977 den beri Eskişehir Mahmudiye İlçesinin İsmetpaşa köyünde ve sonrasında Eskişehir Sakintepe Çavuşlar Çeşmesi Mevkisinde toplam 
50.000 m2 açık alanda kurulu yarı açık serbest, kapalı serbest ahırlarda Erzurum, Kars ve Ardahan yaylalarından özenle seçilerek alınan besi danaları veteriner hekim kontrolünde uygun besi sistemleri ve koruyucu hekimlik protokolleri ile hayvanların besi performansları ve durumları kontrol edilerek hasta olan yada olabilecek hayvanlar gerekli tedavi için belirlenerek göz altında tutulmaktadır. Salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon ve aşılama çalışmaları hassasiyetle sürdürülmektedir. Besi çiftliklerimizde yetişen danalarımız uzman ekip tarafından kontrolleri yapılarak kendi kombinamızda islami usul ve esaslara uygun şekilde kesilir. İleri işlem ünitelerinde işlenerek kendi şubelerimize uygun koşullarda transfer edilir. Et kalitesine direkt etki eden faktörleri en aza indirmek için hayvan nakli ve yükleme işleri titizlikle yapılmaktadır Misyonumuz • Hayvancılıkla ilgili tarım ürünlerini en modern koşullarda ve azami verim almak için sürekli ilerleme, araştırma ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde üretmek.

 Eskişehir ve çevre diğer illerdeki, üreticilere örnek ve destek olarak bu bölgelerdeki tarım ve hayvancılığı geliştirip, ekonomik yaşam koşullarının daha da geliştirilmesine katkı sağlamak.

• Çevre koşullarına önem veren ve örnek olan bir anlayışla Besi Çiftliği” nin pazardaki saygın yerini almasını temin etmektir.

• Doğal olarak ve son derece hijyenik koşullarda ürettiğimiz besi dana ve kuzularından elde edilen muhteşem lezzetteki et ürünleri( sucuk pastırma…) halkımızın istifadesine sunmak. BESİ ÇİFTLİKERİMİZ HAYVAN SEÇİMİ Erzurum kars Ardahan illerinden uzman ekip tarafından özenle seçilerek bölgede ki belirlediğimiz HTM(hayvan toplama merkezi) lerde getirilir. Veteriner hekim kontrolünde zoonoz hastalıklarla ilgili portörleri yapılarak besi çiftliklerimize sevk edilir. HAYVAN SEVKİ Stres faktörünü en aza indirgeyen taşımacılıkla HTM lerden sevk edilen hayvanlar çftliklerimize getirlir. HAYVAN KABUL VE KARANTİNA İşletmemize getirilen besi danaları veteriner hekim kontrolünde kabulü sağlanır.Bu süreçte zoonoz hastalık şüphesi taşıyan danalar sürüden çıkarılır. Ve ilk 24 saat dinlendirilerek 1 ay süren karantina dönemine tabi tutulur.Bu süreçte koruyucu hekimlik ve halk sağlığı açısından tehlikeli olabilecek hastalıklara karşı korucuyu aşılama ve ayıklama işlemleri yapılır. HAYVAN BESLEME Kısa süreli beslememiz 3 aşamadan gerçekleşir.

1. KARANTİNA 2. BÜYÜME 3. OLGUNLAŞMA İşletmemizde modern besi ekip ve ekipmanları kullanılarak entansif besicilik yapılır. HAYVAN BAKIMIMI VE BARINMASI İşletmemizde besi danaları yarı açık serbest ahırlarda barındırılır Hayvan refahın sağlayarak stres faktörünü en aza indirgeyerek maksimum yaşam olanakları sağlanmaktadır. İşletmemizde ki hayvanların besi performansları ve durumları kontrol edilerek hasta olan yada olabilecek hayvanlar gerekli tedavi için belirlenerek göz altında tutulmaktadır. Salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon ve aşılama çalışmaları hassasiyetle sürdürülmektedir.